Conferència “A la universitat en català!”

3 Octubre 2009

Aquesta és la presentació de la campanya “A la universitat en català” que Plataforma per la Llengua i Plataforma Universitària pel Català hem presentat avui en marc de la “Trobada d’estudiants dels Països Catalans” a la Facultat de Medicina de la URV de Reus.

Pel que fa al torn obert de paraules val la pena destacar les aportacions que han realitzat els assistents del País Valencià.

Han constatat les dificultats que tenen per fer servir el català, especialment a les universitats dels sud. També els estudiants de les universitats de València ciutat han corroborat el fracàs del sistema de doble línia vigent ( a algunes carreres en diversos grups), ja que no sempre és garanteix línia en valencià. En aquest sentit, per millorar la situació de la llengua catalana a les universitats del País Valencià, i tenint en compte que el marc legal autonòmic no és de bon tros el mateix, potser s’hauria de tenir en compte el model de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana a més de mesures de pressió per part de sindicats com el SEPC.

En aquest sentit voldria recuperar un article d’aquest Pla de Política Lingüística que, crec, que és únic a tots els Països Catalans (almenys d’aquesta forma tan explícita):

Article 94
2. Són deures del personal docent i investigador, a més dels que preveuen les lleis:
h) Conèixer la llengua pròpia de la Universitat Jaume I.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: