Filant camí

14 Setembre 2009

Avui, 13 de setembre de 2009 ha estat una jornada històrica per Catalunya. Arenys de Munt ha votat en marc d’una consulta popular promoguda pel Cercle Arenyenc per a la Autodeterminació un sí  en un 96%  a que Catalunya esdevingui un estat de independent, democràtic i de dret en el marc de la Unió Europea.

I això amb algunes dades que no poden deixar indiferents a la classe política. La participació ha estat més elevada que en qualsevol comissis “Constitucional”, donant una lliçó de democràcia participativa en aquest temps que els partits parlen de desafecció envers la política, ja que la participació (41%) ha estat més alta que en les eleccions Europees en el mateix municipi i en xifres absolutes ha tingut més suport la independència que l’Estatut en el mateix municipi. A més han pogut fer ús del seu dret a vot qualsevol persona major de 16 anys resident a Arenys de Munt, amb nouvinguts inclosos, donant per tant una lliçó de democràcia inclusiva.

Les manifestacions falangistes han quedat eclipsades per concentracions espontànies a favor de la independència del nostre país, i tot això sense remarcar incidents.

Avui s’ha evidenciat d’una banda la fractura entre una massa important de la societat civil, que qualifica l’autonomia com a via morta pel progrés del nostre país i la classe política catalana, que no s’ha  implicat tal i com seria desitjable a una consulta d’aquestes característiques. D’altra banda la Consulta d’avui a Arenys de Munt ha evidenciat la radicalització del PSOE català cap al nacionalisme espanyol al costat del PP, posicionant-se fora del joc democràtic agafant-se només a la Constitució Espanyola del 1978 i a l’ordenament jurídic, obviant la voluntat del poble.

Ara la iniciativa està cridada a estendre’s per més municipis de Catalunya. La por i les polèmiques que el govern espanyol i la justícia han muntat al voltant d’aquesta Consulta no vinculant han ajudat a internacionalitzar el fet català. Per aquest motiu l’extensió de la Consulta a altres llocs de Catalunya podria desembocar en conseqüències polítiques d’algun tipus. Espero que sigui així i que els partits polítics catalans deixin de pensar que treballar directament en projectes polítics que portin la independència del País comporta un cost d’oportunitat en quant a vots. Avui s’ha demostrat que no és així i que el fet independentista s’ha normalitzat per la majoria del poble català. Cal treballar a partir d’ara en fer extensives les ganes a l’autodeteminació a altres indrets dels territori que han d’acabar en consultes d’aquest tipus en zones com l’Àrea Metropolitana, la segona corona o el Camp de Tarragona. Mentre els altres vagin dient “Constitución” al cub, nosaltres hem de filar camí.

Anuncis

5 Responses to “Filant camí”


 1. Home… tant com lliçó de democràcia… el recompte, la votació i el cens de partipació, així com la campanya electoral han estat controlats exclusivament pels partidaris d’una opció.
  Al costat d’aixó Almarineyad és Voltaire!

  Proposo que epr contrarestar el resultat es repeteixi el referendum en un barri de la periferia de Cornellà i en fem la mitjana!

 2. Roger Says:

  A veure si no hi havia campanya pel no i la Cosulta només el controlaven els del “SÍ” va ser perquè els del NO es van posar al costat de la falange refusant de forma aclaparadora la Consulta.
  Potser és cert que podria la organització haver estat més parcial amb no portant samarretes condicionant el sentit del vot, d’acord però no acuseu ara de fer frau en una Consulta que a més no és vinculant i d’empadronaments a Arenys de Munt per votar… És demagògia! Podrieu haver anat d’interventors enlloc de posar en dubte la veracitat.
  Jo no estic d’acord en fer la consulta a Cornellà de Llobregat, estic d’acord a fer-la a tot Catalunya d’una vegada amb Cornellà de Llobregat inclòs. I t’ho diu un de Badalona on segur que surt el NO aclaparador.

 3. Maria Says:

  I dic jo, per què tenen tanta por al govern espanyol, i s’esforcen tant en recalcar la no validesa legal del referèndum, fet en un poble petit? Per què tantes molèsties? Potser no cal ni preguntar.

  • Roger Says:

   Si ha estat curiós perquè ells mateixos s’han buscat la polèmica posant-se contra les cordes deslegitimant una Conuslta en un municipi de 8000 habitants privada i no vinculant a l’hora que s’autoritzava a la manifestació de Falange des de les instàncies judicials.


 4. […] Desembre 2009 per Roger El proper 13 de desembre, seguint l’estela d’Arenys de Munt 161 municipis de Catalunya faran consultes per a la independència. A nivell nacional destaca  la […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: