Estatut i visió de País (o de CCAA)

12 Setembre 2009

estelada3Quan es a retallar l’Estatut del 30 de setembre de 2006 Catalunya es dividia entre els que criticaven les retallades i, per tant, no li donaven suport; els que ja es conformaven malgrat s’hagués passat el ribot de l’Espanya més casposa i els que no es van posicionar en cap sentit.

Ara, resulta que molts dels que en el seu moment no van donar-li suport o simplement no es van posicionar el defensen aferrissadament –i no el del 30 de setembre, sinó el retallat-!

La vida dóna moltes voltes… És curiós que ara es posin a la mateixa banda dels autonomistes més casposos. Diuen que defensar-lo és qüestió de dret a decidir, de la llibertat del poble català. Però es refereixen al dret a decidir i llibertat amb la boca petita. Volen decidir dins de la Constitució Espanyola, se la senten com a seva i no volen trepitjar les línies vermelles que ens imposa l’ordenament jurídic espanyol.

És evident que aquests no busquen la llibertat pel nostre País. Aquest 11 de setembre aquesta gent no ha estat present a la Manifestació per l’Estat propi convocada per Sobirania i Progrés, 10mil.cat i altres organitzacions de la societat civil. Suposo que ells prefereixen defensar el seus drets com a “autonomia-nació” que, per cert, aquest Estatut no contempla. Prefereixen sortir al carrer amb l’expresidents autonomistes i federalistes que anar a una Manifestació sentenciant sense pèls a la llengua el dret a l’autodeterminació.

Volen eternitzar les Diades nacionals amb el Delegat del Govern Espanyol a la CCAA (com si del Governador Civil es tractés) i el cap de l’exèrcit (simbolitzant a qui pertany la sobirania).

Parlen de transversalitat, de sumar... Una cosa és voler aglutinar a la massa social però no es pot fer a qualsevol preu, és a dir renunciant al nostre dret a decidir, entès com a autodeterminar-nos. A més, no tinc tant clar que la població conscienciada, que és la que sempre surt el carrer per qüestions de reivindicació nacional, surti per a defensar un Estatut retallat. Almenys jo no hi sortiré. En aquest joc jo no hi entraré.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: