Lliçons de no-democràcia

9 Setembre 2009

CARTELL-COC130909Catalunya ja s’ha fet gran i vol decidir democràticament què vol ser. Però resulta que ara l’Estat utilitza tots els mitjans que té a l’abast per tirar enrere una consulta popular que es vol celebrà, i se celebrarà, a Arenys de Munt el proper diumenge.

L’advocacia de l’estat fa servir arguments com ara que l’autodeterminació no té lloc a la Constitució Espanyola. Certament és així, d’acord. Però defensar amb mitjans pacífics idees que siguin contràries a la Constitució i que NO ÉS IL·LEGAL. Manca voluntat política en aquest afer i es titlla d’inconstitucional, ras i curt. L’article tres de la Constitució Espanyola, el de la unitat d’una tal pàtria espanyola, es pot canviar utilitzant el procediment agreujat. També és inconstitucional defensar que l’hereu a la monarquia espanyola sigui el primer progenitor, independentment del sexe?

A més aquesta consulta ha estat organitzada per una entitat privada, pel que en cap cas ha estat organitzada pel municipi d’Arenys de Munt. Ara l’Estat també vol condicionar a les associacions privades, obviant la democràcia i la llibertat d’expressió… A més els espanyols s’han preguntat quins són els efectes que pot tenir un resultat positiu a la independència de Catalunya del proper diumenge per l’ordenament jurídic espanyol? Cap! Portarà aquesta consulta a un dels més de 900 municipis de Catalunya a un trencament de Catalunya amb Espanya?

Un altre argument que donen és  que el Municipi s’ha excedit en les seves competències envaint  competències exclusives de l’estat. Per què? Per donar suport a un moció presentada per una entitat de les quals els Plens Municipals l’aproven milers anualment i no tenen cap mena de transcendència jurídica? I des de quan es controla el contingut de totes les mocions aprovades pels Plens? A cas els Ajuntaments no han aprovat Mocions contra la Guerra de l’Iraq, la situació de Palestina que no són de la seva competència?

El Govern Espanyol i tota la cúpula d’allò dit Espanya estan fent el ridícul. Jurídicament defensats per un falangista, democràticament sense respectar drets fonamentals… Però el rebombori que han muntat se’ls ha girat en contra seu. Caldes de Montbui o Seròs ja plantegen els seus referèndums…

I la lliure determinació dels pobles reconeguda per les nacions unides? Diuen que si un estat no satisfà l’autonomia d’un poble aquest pot decidir com es vol organitzar políticament… Amb l’autonomia que tenim –que no se’ns respecta-, autodeterminen-nos! Sinó podem els nostres municipis perquè Espanya ho prohibeix podem muntar el referèndum a Andorra on aquest ordenament jurídic que ens imposen no pot tenir efecte.

El proper diumenge tots a Arenys de Munt, a defensar la dignitat del poble català!

Anuncis

One Response to “Lliçons de no-democràcia”


  1. […] D’acord que la consulta NO ÉS VINCULANT però no és vinculant pels límits de la “democràcia” espanyola, que obvia els drets col·lectius dels catalans com a poble. A curt termini no comportarà cap […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: