Washington D.C.: turisme polític a la capital política

24 Agost 2009

SR048761Aquest cap de setmana he visitat la capital política dels Estats Units. He escollit visitar Washington D.C., enlloc de Toronto i les mítiques cataràtes de Niagra. La meva decisió doncs ha tingut un cost d’oportunitat, ja que els meus recursos són limitats per anar cada cap de setmana fora (i més aquestes alçades).

No obstant estic content d’haver escollit visitar Washington,  malgrat que el temps no ens ha acompanyat. Varem marxar divendres amb un Jeep de lloguer destinació l’estat de Virgina, on varem passar la nit a un hotel. El dissabte, dia que va ploure a bots i barrals (“cats and dogs” en anglès) varem visitar Washington D.C., la capital de “la nació. Diumenge també varem estar per Washington i varem acabar el viatge als outlets de Garden New Jersey, a Newark.

Pel que vaig poder veure que Washington no és la típica ciutat nord-americana.  Washington és una ciutat al mig del no-res creada per ser la capital dels Estats Units.

Recomano visitar Washington D.C.?

Sí. Val la pena baixar a Washington si passeu uns dies a Nova York, ja sigui amb cotxe (complicat d’arribar-hi i amb uns 6 peatges) o amb AMTRAK des de Penn Stattion (car però relativament ràpid, recomanable  si aneu dos o tres persones).

Què visitar?

El més destacat és la recta que formen el Capitoli, el Mall i els Memorial , a més, és clar, de la Casa Blanca

  • El Capitoli

HPIM8809Si visiteu el Capitoli, podeu concertar una visita de franc per Internet. Començareu la vista amb un vídeo que explica la història dels EUA, des de la formació de l’estat federal fins a l’arribada al seu sistema polític actual passant per la Declaració d’Independència, el Bill of the Rights i la Constitució. Un cop acabat el vídeo visitareu la Rotunda , i us explicaran algunes anècdotes de les dues cambres que alberga el Capitoli: la House of Representatives (pes en funció de la població) i el Senate (veu igual per a cada estat). A la planta baixa teniu una exposició en la qual podreu conèixer profundament el sistema polític i dels EUA i el seu complex sistema de control i contrapesos. Abans de marxar no us oblideu de visitar la botiga del Capitoli, ja que podreu adquirir llibres, banderes americanes, reproduccions de legislació històrica des d’un dòlar!

P8231081

  • La Casa Blanca

No us podeu perdre de cap manera la Casa Blanca, encara que veureu que és més petita del que us imagineu. Des de davant de la Casa Blanca podreu observar els sets des d’on els  mitjans de comunicació segueixen la política nord-americana.

HPIM8844

  • Els Memorials

Pel que fa als Memorial em quedo amb el del que fou 16 president dels EUA, Abraham Lincolin, el seu imponent temple i l’estàtua esculpida en mabre.

P82311075369_1243133356557_1176050615_30800953_4063925_n

  • Botigues polítiques

Pels freaks de la comunicació i el màrqueting  polítics podeu anar a alguna de les botigues d'” Political Americana“. Allà podreu comprar souvenirs electorals de tota mena, especialment de la campanya d’Obamma i el Partit Republicà. No obstant els preus són cars tenint en compte que la majoria de productes s’han distribuït gratuïtament als meetings.

Fotos del viatge a Washigton a Picasa WEB (autoria: Pau Canals i Roger Melcior).

Anuncis

3 Responses to “Washington D.C.: turisme polític a la capital política”


  1. Wow!!! Quina trempera!! Jo vull anar a una ciutat política com aquesta. Vull un “d’això” aquí!

    Molt interessant el Political Americana. Molt xules les fotos. Em recordes molts passatges de The West Wing!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: