Nova York, ciutat de bojos

12 Agost 2009

Nova York és una ciutat especial. És una ciutat per veure. Si visiteu Nova York podeu veure coses com aquestes:

 • Productivitat i capitalisme

Al Mc Donald’s hem pogut veure la manera de controlar als treballadors l’eficiència i la productivitat. Mitjançant un marcador instal·lat a cada caixa es pot veure la mitjana per client de cada treballador. La mitjana està situada als voltants dels 50 segons per client. Com hem pogut copsar entre els treballadors no hi ha un gran ambient perquè cada un intenta superar al del seu costat i també a disminuir els seu temps d’atenció.

 • Vàter o llac?

P1010660Mentre que per tot Europa els vàters són similars al model Roca, aquí, als EUA, preval un model que s’omple tot d’aigua. Quan vas a fer les teves necessitats sòlides és freqüent que l’aigua t’esquitxi…

 • Maneres estranyes de pagar  zona blava

PARKEnlloc d’haver-hi parquímetres a Tarrytown s’utilitzen uns marcadors per a cada plaça d’apartament per tal de controlar el temps d’estacionament de cada vehicle. Els conductors han de pagar en aquesta mena de marcadors. Pots veure un carrer doncs amb més “miniparquímetres” que  llums.

 • Maneres estranyes de revisar els bitllets

P1010663Al Metro North Railroad tenen una manera especial de revisar el títols de transport de l’MTA. Passa un revisor que posa un paperet  sobre el seient després d’haver-li mostrat el teu títol de transport. Aquest papereta és diferent color en funció de l’estació on puges i, a més, està “foradat” en funció de l’estació on baixes.

 • Publicitat “amb potes”

P1010667

Mentre passeges per Manhattan és més que habitual trobar-te amb homes (o dones) anunci. Són gent, la majoria vagabunds, que treballen per pocs dòlars al dia aguantant un cartell d’algunes populars marques de la restauració com ara Mc Donald’s o Pizza Hut. La pregunta és: tan difícil és posar un forat al terra i que s’aguanti el cartell…? Anirien els mateixos clients al restaurant en qüestió però no caldria explotar aquests pobres “homes-anunci” del 4t món novaiorquès.

 • Cua a Abercrombie and Fitch

abercrombieUn dia vull parlar específicament d’aquesta marca, que ja fa tres anys que em té captivat amb la seva política empresarial. Però, és normal que es formin cues a la 5th Avenue per entrar a una de les dues botigues que A&F té a la ciutat?

 • Comissaries o alguna cosa més?

3164813298_6a6e4460efNova York no podria ser governada per la senyora Imma Mayol… I és que no compleix ni la ordenança de contaminació acústica ni la de contaminació lumínica. En tot  cas els turistes en quedem bocabadats amb la il·luminació de la zona de Times Square (sempre fent les mítiques comparacions amb Picadilly Circus) i sense les llums no seria el mateix. Però cal que les comissaries de POLICIA reflecteixin la realitat de l’entorn tot fent  servir llums amb pampallugues com si es tractés d’ un puticlub? Si-us plau, seriositat.

 • Tot gran, molt gran!

P1010700Us imagineu entrar a una botiga i trobar-se un miniparc temàtic? A Nova York és possible! No és tan bèstia com el Mall of America del Twin Cities Area (MN) però al Toy’r’us, en  ple Times Square, pots trobar una nòria gegant per a nens dins!

 • Passar un dia a l’Apple Store de la 5th Avenue

Mac_store_stairsÉs, de ben segur, més popular entre els novaiorkesos  passar el dia a l’Apple Store que veure un musical de Broadway. Durant les hores d’obertura comercial, Apple Store posa a disposició dels clients iMacs, iBooks, iPhone, iPods per provar… Com a curiositat fins i tot hi ha una secció reservada per  a nens amb els seients de les taules on s’ubiquen els iMac i iBook adaptades a la seva mida… Gràcies a la tecnologia que Apple Store posa a la disposició dels clients, pots aprofitar per connectar-te a Internet mitjançant l’iMac o l’iBook, escoltar música amb l’iPod Touch o, fins i tot, realitzar trucades amb l’iPhone d’AT&T.

Anuncis

5 Responses to “Nova York, ciutat de bojos”

 1. maria Says:

  L’Apple Store, brutal, jo també hi vaig ser, i Times Square, ho sento pels d’Iniciativa, però m’encanta!!!! per cert, has visitat la botiga de les xocolatines Hershey’s, allà mateix? Genial, i molt bones les xocolates! A més, als Estats Units, són ells qui tenen la llicència per fabricar Kitt-Katt, i no la Nestlè.

 2. Elisabeth Says:

  Bondia des d’aqui “les Loketes”. Ben bé tenim un corresponsal “català” de luxe als EEUU. Ets genial!!!!!!
  Ja ha fet alguna compra el Pau?
  Les DEAR ens ho passaríem “pipa” fent shopping…. je je…
  algun dia hi aniré……
  Dissabte anem a St. Pol a celebrar el sant de la Marieta. Et trobarem a faltar!!!!!!
  Molts petonets i a veure si hauràs de fer la ruta amb patinet amb aquest peu que tens…

 3. Roger Says:

  XD Si ja hem fet compres i el Pau encara flipa! Avui va a l’Abercrombie a passar-se tot el dia… XD
  El peu és del Pau que va baixar amb sandalies… Però jo estic molt cansat i em costa aguantar el ritme de classe al matí i city a la tarda!
  Segur que us ho passaríeu molt bé! Comenceu a estalviar, doncs!
  És una ciutat què heu d’anar-hi!

 4. olga Says:

  En Josep hi va ser el dimecres nit. El va trobar interessant.

 5. Roger Says:

  A on va estar Olga? A l’Apple Store?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: