Perquè Europa som tots, demà participem tots

6 Juny 2009

“Jo no votaré” o “aquestes eleccions no m’importen” són algunes de les frases més repetides en motiu de les Eleccions Europees. Demà escollim els membres del Parlament Europeu, els nostres representants a l’única institució de la UE que podem escollir de forma democràtica els ciutadans dels Estats membres. Hi ha una sèrie d’adversitats que no són positives per la participació.

Europa queda lluny per molts ciutadans  i un districte electoral únic a l’estat espanyol no ajuda a fomentar la participació. De fet fins i tot el centralista estat francès ha regionalitzat les circumscripcions electorals per tal d’aconseguir major proximitat entre el cap de llista i l’elector. Els dos partits espanyols majoritaris han aprofitat el període electoral per tirar-se els plats pel cap i allunyar-se d’Europa. Destaca sobretot la campanya del PSOE a Catalunya, una campanya plena de mentides, amagant fins o tot la llista completa de candidats de la circumscripció per tal d’aconseguir tapar a la número 3 de la llista, l’entranyable Magdalena Álvarez.

En tot cas demà els catalans podem escollir si volem que un equip estranger defensi els nostres interessos a l’Europarlament o ens els volem defensar nosaltres mateixos com a poble madur i autònom.

Un complex sistema de majories aprovarà directius que afectaran el nostre dia dia, i de fet la legislació espanyola i catalana s’hi hauran d’adaptar, fet que condicionarà el 70% de la legislació estatal. Directives com la liberalització del transport ferroviari, acords com el de Schengen, un mercat comú, la moneda única, l’espai europeu d’educació superior, programes de mobilitat d’estudiants o la línia d’alta velocitat són polítiques que s’han impulsat des de la UE.

Ara cal anar a Europa i decidir quina Europa volem construir. Si el Tractat de Lisboa finalment s’aprova el Parlament Europeu tindrà encara més poder. Voler més Europa és voler més Catalunya, ja que l’Estat espanyol s’afebleix cedint competències  i poder a la UE. Recordem que a més a Europa una dels principis que preval és el de subsidiarietat, mai assumirà cap competència que pugui ser assumida de forma més eficient per administracions més petites.

Cal anar a Europa i formar aliances per defensar la oficialitat del català, les autopistes del mar, el corredor del mediterrani, defensar la cultura del foc, legislar sobre la solidaritat entre territoris d’un mateix estat. Cal participar perquè Europa regula el nostre dia a dia i condiciona el nostre futur.

Cal aconseguir que l’abstenció no resulti la guanyadora de les eleccions. Perquè Europa som tots, i cada vegada més!

Anuncis

2 Responses to “Perquè Europa som tots, demà participem tots”

 1. Judith Says:

  Hola Roger,

  És molt xulu el teu bloc jo potser m’hen faig un.

  Per cert va guanyar el PP, això no em va agradar gens,

  aquest any no hi ha anat molta gent a votar.

  Adeu!!!

 2. Roger Says:

  Ei Judith gràcies per passar-te!
  Seràs la 2.0 més jove si et fas bloc! XD


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: