Reciprocitat. El Govern i la CCMA tracten a les Illes com a l’estranger

2 Juny 2009

Ja han passat a la història aquells anys en que TV3 podria ser sintonitzada arreu dels Països Catalans sense cap impediment i cap polèmica. Al País Valencià i les Illes amb Govern del Partit Popular ningú havia posat en dubte l’emissió de TV3 per totes les unitats polítiques que conformen els Països Catalans.

Avui però gran sorpresa. Resulta que el pacte de reciprocitat signat fa poc entre l’executiu català i el balear es veu vulnerat per la CCMA que substitueix el senyal de TV3 pel de TV3cat, canal internacional per satèl·lit de TV3 (abans TV3i). En el pacte de reciprocitat es deixava ben clar que TV3 i IB3 buscarien formes per assegurar no fer-se la competència en els drets d’emissió, per això fins ara TV3 “tapava” algunes retransmissions esportives i sèries amb la senyal de 3/24. Ara resulta que la manera de buscar fórmules per assegurar una no-competència entre ambdós canals és emetre TV3cat, un canal destinat a les emissions en satèl·lit.

Volen fer sentir als habitants de les Illes com l’ET, com si visquessin en un altre planeta, en un altre país? No sé quina mena d’acords són aquests.

D’altra banda els pactes de reciprocitat no inclouen ni el PUNT2, ni el 24/9 (tots dos completament en català, contràriament a Canal 9), TV3, K3, EL 33, 3/24 i ATV. Sembla que pels governs  no és prioritari augmentar la oferta de canals en català, en el mercat de la TDT que són escassos.

I tot això passa en un context de tancament de repetidors al País Valencià i la Catalunya Nord, pel que cada dia queden més territoris sense oferta de televisió en català.

I al Principat els plans de consolidació de la TDT local no arriben i segueixen emetent bona part de la programació en espanyol, mentre que la televisió “nacional” de Godó (8tv) cada cop sembla més una televisió local (amb un múltiplex infumable).

La televisió en català no té bona salut, i especialment perquè uns governs suposadament favorables a la normalització i reciprocitat entre territoris no fan més que donar llargues, mentre van agafant espai als nostres baròmetres canals temàtics de la oferta de TDT espanyola.

Ens trobem davant d’un altre atemptat contra l’espai de comunicació català.

Anuncis

2 Responses to “Reciprocitat. El Govern i la CCMA tracten a les Illes com a l’estranger”

  1. Sergi Says:

    Si en el seu dia van voler signar aquests acords, què els porta a no complir-los? Per què els van signar? Eren els mateixos polítics, aleshores? La culpa de tot és del tripi!

  2. Roger Says:

    Bé, l’acord Sergi preveia que TV3 no fes la competència a IB3 sobretot amb el tema de les sèries adquirides per la Forta…
    Però d’aquí a posar TV3cat i a sobre no vetllar perquè emetin els altres tres canals de la CCMA hi ha distància…

    Apuntar que la senyal que rebem a Catalunya d’IB3 sinó vaig errat és un remix entre la de TDT d’IB3 i la SAT, però paradoxalment emet partits i altres programes els quals la FORTA n’ha comprat els drets!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: