Govern de la UPF ofereix titulars gratuïts a l’ABC.

28 febrer 2009

El Govern de la UPF comença amb mal peu la legislatura. Ahir, jornada d’eleccions al Rectorat, l’actual Rector en funcions J.J.Moreso, reelegit de nou en unes eleccions amb candidatura única, va concedir una nova i polèmica, és clar, entrevista a l’ABC. Dic nova perquè és el tercer cop des de l’inici de curs que un membre del Govern de la UPF és entrevistat per aquest diari. El rector va ser entrevistat amb anterioritat pel mateix rotatiu, i també va ser entrevistada la vicerectora en funcions de Promoció Lingüística Carmen Pérez. L’únic objectiu d’aquestes entrevistes pel part de l’ABC ha estat la cerca d’alguna declaració polèmica amb l’únic objectiu de buscar un titular de política lingüística que desacrediti al govern i a la llengua catalana.
En les declaracions d’ahir el Rector reitera la forta oposició del Govern de la UPF a exigir requisits de llengua catalana al PDI fix de nova contractació. (La idea que defensa: el català no poden ser els barrots de la nostra presó). De fet dóna per fet el no compliment de l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya, actitud demagoga tenint en compota que en el debat de dilluns amb els estudiants assegurava que la UPF el complia (vegeu el vídeo) –el complia fent de l’excepció una regla general, és a dir eximint a tot el PDI de nova contractació de l’acreditació del nivell C o equivalent-.
Em sento de nou enganyat per la UPF, pel Govern de la UPF. El seu Govern d’entrada va demanar disculpes a la PUC per les declaracions a l’ABC en relació a la política lingüística de la UPF (qualificant la llengua pròpia del país en termes prejuratius com “una lengua como”.
I un missatge per la periodista Esther Armona, suposo que amiga del rectorat de la UPF que, dia si dia també, li regala un titular gratuïtament: hi ha universitats que exigeixen el nivell C, compleixen l’acord del CIC i són internacionals (i no estan pas gaire lluny)!

Aquesta vegada, no m’ho compensaran amb una entrevista a l’Avui o Vilaweb: el govern de la UPF vol crear polèmica amb el català, perquè en el fons no és la seva llengua, és la llengua del país que es volen carregar! El temps ho posarà tot al seu lloc, i la UPF haurà de complir l’article 6.4 de la Llei d’Universitats de Catalunya… Temps al temps!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: