El grup Godó margina a Flaix?

15 Novembre 2008

Llegeixo a La Vanguardia d’ahir, diari que no ha de ser la referència dels independentistes -tal i com va quedar clar a les jornades de Joves d’Òmnium- que podrem veure Barça TV per la TDT!

img0041

La VANGUARDIA 14/11/2008

Segons el rotatiu el Grup Godó, propietari del múltiplex de TDT d’Emissions Digitals de Catalunya (EDC), hauria signat un contracte amb el Club fins a data 30 de juny de 2013 per tal que Barça TV pugui emetre per un dels seus quatre canals.
Si bé aquest acord en un principi podria ser una bona notícia, posa en perill l’existència de Flaix TV per tal TDT.
Carles Cuní va assegurar a la trobada de Joves d’Òmnum que el Grup Flaix iniciaria les emissions de Flaix TV el mateix dia que EDC els cedís el canal.


Avui però ens trobem la següent disposició provisional del múltiplex nacional privat de Catalunya:

edc

8tv: -el canal Godó generalista- ocuparia el primer canal del múltiplex, amb una programació indecent que no compleix en cap cas el contracte signat amb el Govern.
BarçaTV: aquest canal “esportiu ocuparia el segon canal del múltiplex.
-105tv: aquest canal musical del grup Godó ocuparia el canal 3 del múltiplex. Val a dir que és un canal a cost zero pel Grup, ja que emet un playlist que es repeteix cada 24 hores.
Filmax: EDC va arribar a un acord perquè aquesta productora cinematogràfica emetés per un canal del múltiplex de TDT d’EDC abans de finals de novembre.
El múltiplex nacional privat adjudicat a EDC està compost per quatre canals més les corresponents emissores de ràdio. Ara bé, si el grup Godó decideix mantenir 105tv, una emissora musical quin paper hi jugaria el Grup Flaix al múltiplex?
És una bona notícia que entri Barça TV al múltiplex, de fet es donarà la paradoxalitat que emetrà programació de més qualitat i en llengua catalana aquest canal temàtic que no pas el canal generalista i principal del múltiplex: 8tv. No obstant la posada en marxa de Barça TV es pot interpretar com una trava per part del conde de Godó a l’entrada al múltiplex d’un canal catalanocèntric com seria un del Grup Flaix. Caldrà veure si finalment Filmax entra amb el canal de pel·lícules al múltiplex en els propers dies.
En tot cas el grup Godó amb aquesta mena d’operacions demostra el seu nul interès en el servei públic. Per què el grup Godó es presentà per fer quatre canals (8tv, Vida, Flaix i Parc) i ara resulta que en vol externalitzar tres dels quatre? És legítim fer això després d’haver guanyat un concurs públic, no per ser el grup Godó -teòricament-, sinó pel projecte que va presentat al Govern i al CAC?

Anuncis

One Response to “El grup Godó margina a Flaix?”

  1. Xavier Says:

    Això que els multiplex estan donats segons projecte comercial no s’ho creu ningú.
    A Madrid no han donat ni un canal al Grupo Prisa ni Mediapro
    A Catalunya retiren les llicències de Cope, per motius polítics no ens enganyem. De la mateixa manera que en donen al Grup Godó… Això passa a tots els països, el que passa és que quan passa a Europa és normal i quan passa a Venezuela és una dictadura.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: