Fins on arriba l’espanyolisme del Govern de la UPF?

29 Octubre 2008

Quan un estudiant es connecta a Internet des de qualsevol ordinador de la UPF està fent mal al català, a la suposada llengua pròpia de institució.

No ho dic perquè la interfície de l’Internet Explorer sigui en espanyol malgrat que s’hagi demanat que aparegui en català. Ho dic perquè en el navegador Explorer està configurada per defecte “Espanyol”, i per tant és l’idioma predeterminat del navegador. Per tant quan es navega des d’un ordinador de la UPF amb Explorer, l’usuari quedarà registrat com a espanyol. Obrirà Google i malgrat posi com a opció el català, aquesta llengua no es desarà i la propera vegada l’haurà de tornar a posar en català puix que sortirà en espanyol. Entrarà a www.Google.cat i aquest li sortirà en espanyol. I això passarà fins un dia en el què el servei d’Informàtica de la UPF, tant eficient!, vagi Opcions d’Internet->llengües->afegir: “català”. I alhora posar-lo en la primera posició de llengües… Llavors els ordinadors de la UPF comptaran com a catalans. I això a efectes estadístics animarà a les empreses a traduir webs o s’incentivarà al mateix Google a ampliar els seus serveis en català.

Avui també hi ha l’alternativa del Firefox llàstima que no funciona bé als ordinadors de la UPF!

 

Recomano a tothom mirar quina és la configuració de llengua en els seus ordinadors personals. I evidenmant fer un favor el català i canviar la configuració si és que encara no està en català. Per comprovar-ho es pot posar l’adreça www.google.cat

Si surt en espanyol és que aquest navegdaor està configurat per a citada llengua. Cal fer els següesnts passos depenenent de si és Explorer o Firefox:

  • Si feu servir l’Internet Explorer:  eines > opcions d’Internet > idiomes > afegir > català

       Un cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.

 

  • Si feu  useu el Firefox v3:

       edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català

 

Anuncis

One Response to “Fins on arriba l’espanyolisme del Govern de la UPF?”


  1. […] que està en construcció. El més lògic i neutral és enviar als lectors cap a Facebook.com i, en funció de la llengua del navegador d’internet, els dirigiria cap a Facebook en català, anglès, espanyol o alguna de les més de cinquanta […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: