Canvis!

29 Juny 2008

Demà acabo l’últim examen… Serà el 5è, el de Ciència Política 3…

Just quan acabi l’exàmen, agafaré el TGV en destinació Saragossa… i és que aquest estiu estaré treballant a Esapanya per l’Expo 2008!

Estaré a casa una veïna i amiga catalana que porta bastant de temps allà trebllant a l’Expo. M’ha comentat que hi ha molts catalans per allà l’Expo, tant visitants com treballadors. Espero per tannt sentir-me malgrat tot, una mica a prop de casa… He provat de viure 15 dies als Estats Units, 7 dies a Gran Bretanya però ara se’m proposa un nou repte: viure fins mitjan setambre a Espanya. I concretament a un territori, una CCAA, que sempre ha tingut víncles amb Catalunya, que té un president que és catalanopralnat de la Franja, però que, paradoxalment, mai ha sigut ofical a la Franja la llengua que ell parla. I arribo en un context on els sectors més espanyolistes (una plataforma anomenada “No hablamos catalán”) té prevista un manifestació pel cap de setmana en contra de la imminent regularització del català a la Franja, al·legant que el que es parla allà no és català.

Em lliuraré doncs, de la ratxa que portem de Rodalies aquí a Bacelona: 3 setmanes d’avaries diverses i coses subvrealistes que han afectat diàriament la xarxa. Em trobaré en canvi amb un patètic servei d’autobusos que va fatal i no cumpleix l’horari, a més d’unes noves Rodalies pels voltants de Saragossa -caprici del Víctor Morlán- infrutilitzades…

Sempre però queden vincles amb la terra que els veuré al peu del canyó! Són els mitjans públics de la Generalitat fent un seguimant exhaustiu de la Exposició Internacional… que jo em pregunto si és imprescindible!

D’altra banda crec que no trobaré gaire diferència amb el lloc on visc habitualment: Badalona. També el castellà serà omnipresent (però amb la diferència que l’hauré de parlar!). Tantmateix trobaré que hom anima a la selecció espanyola i celebra l’Eurocopa. Amb un matís important en aquest punt: a Badalona se celebra que ha guanyat l’Eurocopa  un estat que ens expolia fiscalment, ens maltracta culturalment, ens presta una merda de serveis… En canvi allà estaran celebarnt la victòria de la seva  “nació”! Una nació que els patrocina el 75% de l’Expo, que els contrueix una xarxa de Rodalies per 200.00 persones l’any, que els fa  una xarxa de TGV parant a llocs insospitats, que manté un aeroport per 4 persones al mes, que els fa autovies, que els respecta…

Des d’aquest bloc us aniré explicant què em trobo per allà a Espanya… Us explicaré les meves sensacions, experiències…

I només puc acabar amb una farse:

Espanya ens escanya,

i l’Eurocopa guanya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: