Continuitat…

10 Juny 2008

La victòria de Puigcercós a les primàries d’ERC deixarà dormir a més d’un del PSOE i ICV. I és que Puigcercós ofereix garanties de continuïtat al pacte d’Entesa. Continuïtat fins a les properes eleccions nacionals, en dos anys, que podrien deixar a Esquerra sota mínims si és que es continua amb aquesta política de submissió i de manca d’avenç nacional.

Malgrat tot caldrà veure com reacciona l’equip de Puigcercós a possibles retallades de l’Estatut o ha un sistema de finançament que, sembla ser, serà de mínims.

En aquest context cal afegir el paper dels moviments crítics en el si d’ERC. Caldrà veure si Reagrupament entra a formar part de l’executiva del partit, o bé es queda fora. També caldrà veure el paper que pot arribar a tenir en l’executiva el també moviment crític Esquerra Independentista, degut a les seves suposades bones relacions amb Joan Puigcercós.

No obstant voldria fer una valoració dels resultats obtinguts, especialment per part de la candidatura de Puigcercós i les seves conseqüències en els resultats globals de les primàries. Si més no pel que fa als resultats, resulta paradoxal que el País Valencià i les Illes Balears hagin decidit el futur del Govern de Catalunya mitjançant el seu suport a Puigcercós. Es com si en un Referèndum per la independència de Catalunya votés tot l’estat espanyol… Els sectors crítics (o sector, aquest cap de setmana veurem…) han tingut un pes residual fora del Principat, fet que ha impossibilitat la victòria.

Caldrà veure el Congrés del proper cap de setmana com es desencalla tot i com es reparteix el poder. També caldrà estar atents a la revisió del pacte d’entesa promesa per Puigcercós… Permetrà avançar nacionalment en els dos anys que queden de pacte d’Entesa?

Anuncis

2 Responses to “Continuitat…”


  1. Molta gent s’havia pensat que a les primaries de ERC hi votarien els militants e CIU i PP… però no! Quina pena oi? ohhhh!!

  2. Joan Plana Says:

    Perquè utilitzes eufemismes? Perquè dius Govern d’Entesa? Dis-ne govern tripartit, no ens enganyem.

    R.cat no entrarà a l’executiva, n’estic segur. Cal continuar essent carreteristes eh.

    Amunt la terra lliure!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: