Lliure mercat, però amb respecte

6 Juny 2008

nazinstes air berlin que marginen el català

El director general de la companyia Air Berlin, Joachim Hunold ha demostrat que no cal ser espanyol per ser nacionalista espanyol. Aquest home ve a ser una espècie de neonazi.

En una carta publicada en la Revista de la Companyia que es distribueix els seus clients ha mostrat el seu menyspreu cap a la llengua catalana, sense pèls a la llengua… I ho ha fet responent a un carta del Govern de les Illes on s’instava a la companyia a utilitzar el català a la web, en les informacions de megafonia… Una proposta per part del Govern balear assumible per la companyia ja que disposa a Palma de Mallorca del seu hub més important del sud d’Europa amb un gran nombre de connexions.

Joachim Hunold ha aprofitat la seva posició com a director general de la companyia germànica per mostrar el seu odi cap a una cultura i una llengua sense que al darrere hi hagi cap motiu empresarial específic: de fet altres companyies aèries com Ryanair, Air Europa, Spaniair, Vueling, Clickair, Easy Jet o American Airlines mostren una mínima sensibilitat per la llengua catalana, ja sigui per pròpia voluntat empresarial o bé per acords subscrits amb les administracions.

Considero que si Air Berlin té la seva web en fines, xec o hongarès també la pot tenir en una llengua que és la vuitena de la Unió Europea i que els seus parlants estan repartits per tres estats.

No estic demanant que tot el personal parli català. Però si accions tant simples com garantir una retolació en català als territoris de parla catalana, una megafonia en català i la seva pàgina web. Són mesures econòmiques que han fet la majoria de companyies esmentades… es pot ser una companyia low cost, però no veig que necessariament s’hagi de tenir un director de baix cost com el senyor Hunold.

Espero que l’empresa rectifiqui… us transcric dos fragments de la declaració:

“Si continua aquest afany nacionalista, segons m’assegura un amic mallorquí, no serà cap utopia que ningú parli castellà”.

“Vull dir que entenem que han patit la repressió del franquisme i que volen conservar les seves llengües, però l’espanyol és la llengua oficial i els és més útil per comunicar-se”.

No cal tantes compassions del franquisme, perquè aquesta companyia s’ha posat el mateix nivell. I una cosa em temo…. que hagi rebut diners públics de la Generalitat per l’establiment de vols… caldrà investigar!

De moment els catalans només tenim la opció de fer el boicot a la compania i envair mails de protesta!

Enllaços:

Web de la companyia: www.airberlin.com

Campanya de boicot: http://www.e-criteri.cat/index.cfm?plana=participa.cfm?ID=20

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: