Els sociates extremenys a favor de la tercera hora de castellà

5 Juny 2008

Diuen de la crosta nacionalista… i veiem que aquesta crosta espanyola repugnant no es limita només a TV3 sinó que també s’exté a altres mitjans que es disfressen “de catalans”. Un d’aquests és el Periódico, que fa una traducció automàtica de la versió en castellana per la seva capçalera en català però a més renega del país que l’ha vist crèixer.

Hi renegea de forma sistemàtica. Ara es posiscionen a favor de la terecra hora de castellà al·legant una suposada internacionalització, motius tècnics no polítics són els que han de primar segons ells.

No els sembla un motiu tècnic que els fills dels seus lectors socialistes de l’àrea metropolitana tinguin les meteixes oportunitats que la gent que s’ha adaptat al país? O prefereixen portar els fills dels seus lectors amb guetos d’hispanoparalants amb tot la immigració concentrada?

Auqí teniu l’editorial d’avui, 5 de maig de 2008, d’El Periódico:

¿Convé o no convé a l’educació dels nostres nens, perquè puguin enfrontar-se en més bones condicions a un món cada vegada més globalitzat i competitiu, el domini de llengües? L’anglès, per descomptat, i si és possible el francès, l’alemany o el xi- nès. I el castellà, ¿no? Si la resposta és afirmativa, ¿com es pot supeditar l’interès general al po- lític? I no és acceptable contestar que el castellà els alumnes –de primària o de secundària– ja el coneixen per la televisió, el cine o els amics. És com dir que el català ja l’aprenen a casa. En qualsevol cas, coneixeran la llengua oral, no l’escrita.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: