Badalona pot ser Capital de la Cultura Catalana 2010?

26 Mai 2008

En aquesta fotografia de la Rambla Badalona pot arribar a semblar una localitat costanera, tranquil·la… No ho posaré pas en dubte!

El que si que posaré en dubte és que Badalona pugui arribar a ser capital de la Cultura Catalana l’any 2010. Ja m’agradaria que la meva ciutat estigués capacitada per ser-ho, però cerc que la meva llengua i la meva cultura es  mereixen una millor capital (encara que només sigui un any!).

En primer lloc voldria fer una aproximació de qui governa la meva ciutat. He de dir que la meva ciutat té (per primer cop) un pacte de govern insòlit: PSOE, CiU i ERC –de fet abans hi havia tripartit d’esquerres però el PSOE i ICV no es portaven massa bé pel que ICV va decidir no formar govern amb els socialistes-.

Aquest pacte de govern té coses sorprenents… si bé hi ha Esquerra a la Regidoria de Cultura aquesta edita díptics qualificant les “migas” –plat típic andalús- com a “plat tradicional català… Programa concerts amb els “Jarabe de Palo” com a convidats més destacats. En fi, a Badalona trobem un ERC que no té gaire clar el seu nord amb l’únic objectiu d’acontentar els espanyols encara que hagi d’assumir com a cost la cultura catalana.

D’altra banda, ja no cal parlar del que envolta el PSOE amb el més terrible amb el senyor espanyolista Fermín Casquete sempre a la rereguarda. Funcionaris que no saben o no entenen el català, guàrdies urbans que et miren malament si els parles amb la llengua del país, llocs de treballs que per cobrir-los et demanen el carnet del PSOE (militants del PSC sapigueu que el vostre carnet no és vàlid per entrar a TUSGSAL)… i per no parlar d’un gran programa en castellà que fan a la Ràdio Ciutat de Badalona anomenat “El Mentidero”! En fi aquests del PSOE de Badalona no es mereixen que malgasti temps parlant d’ells!

Enlloc d’aprendre d’un Ajuntament com  el de Mataró, socialista també però que porta una política lingüística i de país coherent, aquests il·luminats no se’ls acudeix res més que començar la casa per la teulada. Volen ser el mirall de la cultura catalana sense haver-se catalanitzat amb més de 20 anys que han tingut per fer-ho.

Simplement patètic. Només cal mirar el programa d’actes (http://www.badalona.cat/docroot/aj-badalona/includes/noticies/fitxers/entrada11224/fitxer28/Badalona_Capital_Cultura_Catalana_-dossier_.pdf). No aporta res de nou, de fet les fetstes que es  proposen es fan anualment. Cap idea, cap acte. Una presentació horrible, feta a corre-cuita… que no té ni imatge corporativa. I peu`r no dir-ho feta a Arial 14 amb 1.5 d’interlinitat i sense cap element addicional…

En fi, si us plau feu les coses per odre… catalanitzeu-vos a dins primer! Parla3lamanat potencieu i doneu diners a entitats que fomenten la cultura popular catalana i no entitats espanyoles. Si Andalusia es vol promocionar a Badalona que ho pagui la seva Junta que per això tenim expoli nosaltres, no?I per últim si voleu comencem a pensar de presentar-nos. En un projecte catalanocèntric, coherent i  consensuat amb les entitats (de cultura catalana).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: