Mitjans catalans?

25 Mai 2008

Últimament hi ha hagut molta polèmica per part de tota la classe política del país en els nomenaments de la Directora General de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Directora de TV3. El fet és que avui ja coneixem els noms de les dues dones que ocuparan el càrrec: Rosa Cullell –exdirectora del Liceu- i la popular Mònica Terribas.

No obstant aquests dos nomenaments arriben a horabaixa pel català als mèdia. Arriben en un moment en el que TV3 s’ha passat a l’hipanocentrisme, tot perdent el nord malgrat la opinió del senyor Joan Ferran. Paradoxalment, alhora que TV3 abandona la Nació, l’audiència abandona TV3, situant-se com la tercera a Catalunya per darrere de dues privades espanyoles. I en aquest context cal afegir-hi el”laboratori Godó anomenat 8tv (bé Td8, o City TV…).

Televisió de Catalunya ja feia temps que havia perdut el nord… Gràcies a Francesc Escribano ha quedat un canal estil guai socialista i verd; un canal on la prioritat és agradar als espanyols i a la nova immigració. Per aquest motiu retransmeten la festa de la matança del porc –musulmana- des de Santa Coloma de Farners (la Selva) o retransmeten la Lliga Marroquina de Futbol sense oblidar els subtítols del Cor de la Ciutat amb àrab o castellà! És molt lloable que una televisió pública vulgui arribar a nous públics, nous públics que, per cert, viuen allunyats de la realitat del país.

El que és més indignant però, és que la ÚNICA televisió pública i en català del país es prostitueixi arribant al punt d’abandonar la funció que ha de fer, la funció per la qual ha estat creada. I tot per tal de caure a les mans del PSOE més profund, de gent que renega de la seva Nació com ara Joan Ferran (http://joan-ferran.blogspot.com/) i que arriba a assegurar que TV3 s’ha de treure la crosta nacionalista.

Estic d’acord amb ell, però crec que no coincidim en la mateixa crosta. Ell parla de crosta nacionalista (en al·lusió a la catalana), jo parlo de la crosta espanyola que TV3 ve portant d’un temps ençà.

Aquesta crosta es pot veure dia rere dia: als Telenotícies, a les web’s de la casa, als blocs de la casa.

Ara és la cosa més normal del món obrir un Telenotícies explicant quelcom que ha passat a Màlaga… És però més habitual encara parlar en un TN referint-se als espanyols quan utilitzen el terme “nosaltres”. TV3 i els mitjans de la Corpo han passat a ser un mètode d’espanyolització barat del nacionalisme espanyol més ranci del PSOE. Aquells que estan “al Govern Central” tal i com diuen a TV3. Aquells que ens representen a “nosaltres”, els espanyols.

Quan anem a votar a les eleccions espanyoles, ens volen fer creure “que són les generals” i quan anem a les nacionals ens diuen que són “autonòmiques”. Aquells que els importa molt més una víctima de violència de gènere de Càceres que no una de la Catalunya Nord. En fi són molts els exemples que delaten que, avui, TV3 ja no és una eina de “catalanització” tal i com demostra Víctor Alexandre en el seu llibre “TV3 a Traïció” (http://www.victoralexandre.cat/index.php?Itemid=28&id=169&option=com_content&task=view) . És una televisió espanyola com una altra, amb la diferència que elabora també informació de proximitat i amb el fet circumstancial que és en català!

El problema és que els catalans sense ella (TV3) que tenim? Per tant a la Mònica se li gira feina. Feina per la que passarà per moments feixucs com enfrontar-se amb els senyors del PSOE (segons TV3 PSC). Espero que tingui la suficient valentia per enfrontar-li, i si no la deixen treballar, que ho deixi!

Si els socialistes volen convertir els mitjans públics nacionals en mitjans d’adoctrinament que ho facin, però que ho facin ells directament i no ho amaguin… No són d’aquells que tenen com a màxim gestió i transparència? Doncs ja està!

Anuncis

One Response to “Mitjans catalans?”


  1. […] de la televisió nacional de Catalunya sigui transmetre una visió autonomista del nostre país. Ja en parlava el 2008 del canvi de visió de TV3 arran la lectura del llibre “TV3 a traïció” que busca […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: