Ofertes de setembre a OCÉ-España

22 Setembre 2009

Al setembre les empreses fan diverses ofertes per a fer més fàcil  (o més econòmica) la tornada a l’escola. Una d’elles és el CortiColes, promogut pel Corte Inglés que consisteix en vals de descompte en tèxtil i calçat de totes les compres en material escolar realitzades al llarg de l’estiu. També hi ha les típiques ofertes de les llibreries i grans superfícies que es barallen per dir que tenen els llibres més barats del mercat perquè fan els millors descomptes. Per no parlar dels col·leccionables que arriben acompanyats de la tornada a l’escola i disponibles al quiosc.

Avui però vull parlar d’una oferta més inèdita i especial: la que ofereix OCÉ-España als estudiants de la meva Universitat, la Universitat Pompeu Fabra. Resulta que després de més de 15 anys a la Universitat l’empresa OCÉ ha decidit, gràcies a les pressions de la PUC, fer les targetes recarregables en llengua catalana, adaptant-se a l’Acord de la Junta de Govern de 8 de març del 2000 (Regulació i foment de l’ús del català a la Universitat Pompeu Fabra) que afecta a les concessions administratives de la UPF, que en el fons és administració pública.

L’empresa ofereix als clients de les màquines de reprografia la possibilitat de canviar les seves targetes, ara en espanyol, per unes de noves en català. Quina gran oferta! El rètol, que paradoxalment només l’han posat en català, recorda que et posaran el mateix saldo que tenies… Només faltaria que em descomptessin 10 fotocòpies per tenir la targeta en català!

Aquesta gent què pretén? Que els faci un monument  per complir la Llei 1/1998 de 7 de gener de Política Lingüística després d’estar tants anys incomplint-la? Per no parlar de la qualitat del servei… A mi OCÉ España no em compra, de cap de les maneres…

Deixa un comentari